Lennox - åtta månader

Nu har jag missat både 6 och 7-månadersuppdateringen. Fy på mig, jag är jätteledsen för det. Inte minns jag heller när han lärt sig vad men nu kommer en uppdatering vad han kan nu när han är 8 månader iallafall!
 
Han sätter sig upp. Nu sätter han sig upp från krypposition. Han tränar det heela tiden!
 
Han ställer sig upp. Sedan 6,5 månaders ålder ställer han sig upp mot möbler
 
Han går längs med möbler. Sen ett par veckor tillbaka går han längs med möbler, han sträcker sig efter andra saker att flytta sig till och kastar sig över, från ex soffan till soffbordet.
 
Han pratar. Han låter mycket aaaah ooooch och säger baba men favoriten är att prutta med munnen. Det gör han jättemycket när han blir frustrerad haha!
 
Han kryper. 8 september, nästan 7 månader gammal tog han sina första krypsteg. Nu när han är 8 månader kryper han i räserfart, han är hur snabb som helst! 
 
Han tränar pincettgreppet. När han ska ta upp något litet börjar han med pekfinger och tumme men får tag i det med hela handen sen. Snart kan han nog plocka småsaker med pincettgreppet! Livsfarligt haha.
 
Han klättrar. Han försöker, och lyckas ibland, klättra upp på allt som är i hans midjehöjd. Diskmiskinen är ett exempel som han lyckats klättra upp på! (luckan när den är nere alltså)
 
Han har tänder. 2 st i nedre käken i mitten! De kom när han var 6 månader gammal.
 
Han sover i eget rum. Han är i en period just nu då han låter en del i sömnen, vrider på sig, gråter lite, vaknar och pratar för att sedan somna om så han väcker mig hela tiden. Därför har vi flyttat honom till ett eget litet rum! Han har bara sovit där en natt så vi får se om det fungerar bättre. Han ska dela rum med Levis sen men när han gråter en del så stör han honom så vi väntar lite med det.
 
Han äter knappt någonting. Det fanns en period vid 6 månader då han accepterade lite gröt och fruktpuré men sen fick han för sig att han inte ville längre. Nu äter han ingenting förutom ersättning och välling. När det kommer något på sked har han nu länge knipit igen munnen och vänt bort huvudet men senaste dagarna har han gapat åt lite fruktpuré igen. Han äter lite majskrokar och smörgåsrån men allt annat är blä. Då får han kväljningar och ryser haha. 
 
Han sover blandat. Från att ha ätit en gång på natten vid 4-5 vid 5 månader började han plötsligt äta 2ggr på natten igen. Så var det en period tills jag fick nog och försökte vänja bort det tidiga nattmålet vid 1-2 och nu äter han en gång mellan 3-5. Vi ska försöka ta bort det målet så han kan börja sova hela nätterna. Det längtar vi efter! Jag gissar att det målet går lättare att ta bort när han börjat äta mat men bvc tror att om vi tar bort det målet kommer matlusten på köpet så vi får se hur vi gör. 
 
Han började vid 8 månader att sova en gång istället för två på dagen ibland så nu är det lite varierat.
Antingen sover han:
vaknar 7, sover middag 10.30-13.30 och somnar för natten 19
eller 
vaknar 7, sover 10.30-12.30, sover igen 17-17.40 som somnar 20-20.30
 
Personlighet har han mycket av. Lennox är en riktigt energiknippe! Han är överallt hela tiden, kryper, klättrar, ställer sig upp mot allt, viftar, sparkar, biter, nyper, drar haha ja han är VILD! Han har en mycket bestämd vilja och vill gärna vara där vi andra är, helst där storebror är. Levis och Lennox är så söta, de leker bredvid varandra och trivs väldigt bra ihop, även om lillebror tar storebrors saker, nyper honom och drar honom i håret är de bästa kompisar. De ska alltid ha koll på varandra så ingen kommer bort eller blir bortglömd! Våra två älskade underbara ungar, de är det bästa som finns ♥ 
 
Vikt vid födseln: 3775g
Vikt idag: ca 8700g
Längd vid födseln: 51cm
Längd idag: 74,5cm
 
Fotograf: Broder Jimmy Larsson
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0