Lennox - tre månader

 
Han följer oss. Han följer oss var vi än går med blicken. Så otroligt nyfiken!
 
Han står. Att stå är mycket roligare än att ligga. Ligga är såå tråkigt. Men bara korta stunder sen blir benen trötta.
 
Han vänder sig till rygg. Han har nu medvetet vänt sig från mage till rygg!
 
Han vänder sig nääästan till mage. Han är såååå nära att vända sig från rygg till mage! Han ligger ju på mage egentligen men den ena armen är i vägen för att han ska komma runt ordentligt(se bild)
 
Han ler. Åt exakt allt! Levis var som sagt lite svårflörtad men denna lille grabb delar ut leenden till höger och vänster. Det räcker med att man tittar på honom så skiner han upp som en sol och ger ifrån sig gulliga glädjetjut. En riktigt glad kille(när han är på humör förstås)!
 
Han skrattar. När han blir riktigt glad ger han ifrån sig glägdetjut och vissa låter i alla fall som höga skratt. Han skrattar lite framtvingat när jag kittlar honom haha! Typ "mamma neeej, haha, mamma sluuta, det killas!!"
 
Han pratar. Nu pratar han rätt mycket. Speciellt när han blir frustrerad när han inte lyckas komma runt på mage. Då låter det som att han skäller på sin egen arm för att den är i vägen haha. Han härmar också om man säger "ooo" till honom, då svarar han med "ooo"! 
 
Han slår efter saker. I babygymmet t ex slår han mot sakerna som hänger. Man ser att han spanar på dem och så vips far armen ut och han slår på den med knuten näve. Det gör han om och om igen och kan ligga så rätt länge. Ibland kan han hitta något, sin hand till exempel, som han studerar länge. Han vrider och vänder på den och ögonen är stora som tefat!
 
Han har hittat händerna. Nu suger han på händerna så de är konstant blöta. Smackar ljudligt gör han också, som att de är sjukt goda.
 
Han skriker mer sällan. Precis som med Levis i denna ålder skriker han mer sällan nu. Han protesterar gärna men det är mer gnäll och lite gråt än det här hjärtskärande skriket! Öronpropparna blir mer sällan använda nuförtiden.
 
Han äter enligt schema. Levis fick ett matschema först när jag slutade amma men denne lille herre har redan fått ett, det är ersättningens förtjänst rakt igenom. Från att amma 8-10 ggr per dag äter han nu 5 mål per dag och ungefär samma tider: 9, 13, 16, 20, 3.
 
Han sover bra. Nattetid sover han varje natt med få undantag runt 20-08.
 
Dagtid är det värre. Vi har ingen struktur på dagsovandet än men hoppas verkligen det kommer snart. När jag eller Jimmie ligger bredvid honom kan han sova 3 timmar i stöten men gör vi inte det är det oftast ca 40 minuter. Ibland förvånar han oss och drar till med ett långpass ändå. Hemma sover han i babysittern i liggläge, det fungerar bra för då kan vi flytta runt honom (rätt behövligt när jag är själv med båda barnen för då söver jag honom där Levis leker och ställer sedan in honom i sovrummet). Plus att det nästan bara är i den han somnar! Man ska lägga en filt över bågarna så det blir som en koja och sen gunga honom. Helst hålla handen också. 
 
Vi kommer dock inte riktigt lverens när vi är hemifrån och han blir trött. Så fort det är lite liv omkring får han svårt att sova och eftersom vi inte har babysittern blir det extra svårt. Han kan inte sova i min famn för vi blir jättesvettiga och då får han som panik, han vill ligga nära men inte på liksom. Tyvärr slutar det många gånger med att han blir övertrött och skriker sig till sömns.. 
 
Vikt vid födseln: 3775g
Vikt idag: ca 7215g
Längd vid födseln: 51cm
Längd idag: 62,5cm
 
 
Han är en sån mysig kille som man bara vill pussa på hela tiden. Oftast är han glad och är lätt att ha att göra med! Trots det blir det ibland tufft med två barn och bara två händer men desto äldre han blir desto lättare blir det för honom att få vänta en stund med sina behov. När jag tittar på honom blir jag alldeles tårögd, precis om jag blir med Levis. Han är alldeles alldeles perfekt ♥
 


Kommentarer
Madelen

Skönt att skriket lugnat sig :). Sötis ❤

Svar: Tack :) jaa så otroligt skönt!
Sanna Larsson

2013-05-29 @ 21:24:36
URL: http://20101123.blogspot.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0