Lennox - fem månader

 
Eftersom att bloggen har sommaruppehåll blev även Lennox 4-månadersuppdatering lidande, därför kommer nu istället 5-månadersuppdateringen. Mycket har hänt sedan sist!
 
Han sitter. Ja nu kan han sitta korta stunder själv! Han är riktigt ranglig men kan fånga upp sig själv när han håller på att tippa. Oftast faller han ändå efter 10-20s. Han älskar det!
 
Han står. Han står helst upp i knät, han tycker inte om att sitta eller ligga när man håller honom. Då börjar han böka och stånka tills man ställer honom.
 
Han vänder sig till mage. För nästan 2 månader sedan vände han sig första gången till mage. Sen dröjde det en vecka eller så innan han gjorde det igen. Så fort han fick in snitsen började han vända sig så fort han hamnade på rygg och där är vi fortfarande. Heeeela tiden ska han vända till mage! På skötbordet, i sängen, på golvet, i babysittern, och det är inte alltid det fungerar men det struntar han i, kommer han inte runt blir han arg haha! Han kan vända sig till rygg men han gör det inte ofta. Har bara sett några få ggr hur han gjort det medvetet.
 
Han pratar. När han blir arg eller frustrerad pratar han som mest! Som att han försöker säga något men får inte ut orden. Gärna och ofta pruttar han med munnen så dreglet sprutar, och härmar man honom skrattar han.
 
Han ler. Man behöver inte kämpa för att få denne lille herre att le. Det räcker ofta med att titta på honom så ger han ett stooort härligt flin!
 
Han skrattar. Lättroad är han och skrattar högt har han börjat göra mer och mer. Han skrattar gärna högt när man hissar honom i luften, kittlar honom, skumpar honom upp och ner eller bara säger något roligt typ "pling!!"
 
Han greppar och smakar. Ser han något han vill ha fokuserar han blicken, sträcker ut armarna, greppar tag och för det till munnen. ALLT ska kännas på och smakas på. Han ska gärna bita tag och ruska på huvudet som ett lejon som ska slita sitt byte i stycken. Kanske kliar det i munnen...?
 
Han har hittat fötterna. Jag är jättefascinerad av att han spanar in sin fot, ser den som något smaskigt och stoppar den i munnen! Levis stoppade aldrig sina fötter i munnen(antingen för att han aldrig hittade dem eller för att han inte var tillräckligt vig?) så detta är helt nytt för mig! Det är såå gulligt när han ligger och smaskar på dem.
 
Han skriker sällan. Han är i en riktigt bra period just nu, det är sällan han skriker och gör han det är det oftast för att han är trött och vi har missat signalerna. Han somnar inte bara rakt upp och ner utan skriker då istället. Annars kan han sitta länge i sin babysitter medans vi äter middag, hänger tvätt eller vad det nu kan vara. Speciellt om han har någon leksak som är fin att titta på, då roar han sig ett tag. Ligger han på golvet vänder han sig till mage och blir trött efter ett tag, då är han inte nöjd lika länge för även om vi rullar honom till rygg vänder han tillbaka till mage på direkten och börjar gnälla igen för att han ligger på mage haha!
 
Han äter enligt schema. Ännu har vi inte gett några smakportioner. Han verkar inte så intresserad och jag har inte riktigt tid känner jag. Det får bli till hösten! Han får smaka pytte av det vi äter och det känner jag är nog för tillfället. Dock är han väldigt jobbig att ge flaska för han ålar/kränger sig och det är omöjligt att hålla fast honom så han får ligga på soffan/sängen/golvet eller sitta fastspänd i babysittern. Det kan ta en timme innan han fått i sig en måltid och då får man kämpa! Kämpar man inte blir han hungrig efter en kort stund igen och gör sen samma sak och man är inne i en ond cirlek med betydligt fler måltider per dag som ändå är struliga så vi kämpar. Då äter han 4-5ggr/dygn.
 
Han sover bra. Nattetid sover han varje natt med få undantag runt 20-08. Äter en gång mellan kl 4-6. Blir klockan så mycket som 6 är det inte säkert att han vill somna om utan då kliver vi upp.
 
På dagarna har han lärt sig att somna i sängen/vagnen/bilen så det är lätt att ta med honom och inte vara orolig för katastrofliknande skriksituationer som det var förut. Han gnäller lite men somnar oftast utan skrik. Tider har vi fortfarande inte hunnit få in rutin på men han är vaken 2-4h i sträck innan han blir trött igen. Det blir oftast 2-3 sovstunder.
 
Vikt vid födseln: 3775g
Vikt idag: ca 8400g
Längd vid födseln: 51cm
Längd idag: 68,5cm


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0