Vecka 36

Ojoj nu blev det ett sånt hopp igen mellan inläggen. Dagarna bara flyger iväg! Vi är i full gång med Levis inskolning på förskolan, det ska jag skriva om i ett annat inlägg. Sängproblemet blev inte heller löst utan har varit i full gång tills idag. Kanske det är över imorgon. 
 
Vad gäller magen så mår jag som vanligt bra! Jag har dock börjat känna av extra mycket tryck "där nere", det är lite obehagligt. Om jag ska beskriva känslan är det som om jag går runt med ett gigantiskt blåmärke i ljumskarna. Foglossning?
Jag drömmer också otroligt tydliga intensiva drömmar som jag också antar har med graviditeten att göra. I en dröm plockade jag ut bebisen genom naveln och gick runt med den innanför tröjan för att ge den värme samtidigt som jag funderade ut hur jag skulle få in den igen, den var ju inte färdig. Hur konstigt är inte det liksom?? Och det är flera såna konstiga drömmar per natt. Inatt drömde jag en dröm som gjorde att jag vaknade snyftande i panik med känslan av att jag förlorat min familj i en tsunami.. Usch. 

Nej, nu får bebis ta å bakas klart där inne. Jag börjar känna mig redo.. Om två-tre veckor vore perfekt!
 
 
VECKANS INFO:
Jag är i vecka 36.
Jag har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Jag är i 8:e kalendermånaden.
Jag är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 17 feb 2013 
Jag har 34 dagar kvar till beräknad förlossning
 
Bebis:
 Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.

Njurarna är nu färdigutvecklade. Fostret har blivit omkring 47 centimeter långt. Det lägger på sig ungefär fjorton gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2800 gram. 

 
Mamma: 
 Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell.
 Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen.
 
(Veckans info från familjeliv och 1177.se)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0