Vecka 35

 Jul och nyår har verkligen gått fort, sen har det ju varit massa annat som strulet med sängen, Levis feber, mellandagsshopping mm mm som gjort att det gått undan. I huvudet är jag fortfarande i vecka 32 men enligt pappret går jag ju faktiskt in i vecka 35 idag. Om två veckor är det dags för nästa bm-besök och då är jag i vecka 37! Det känns som att jag sällan är hos bm denna graviditet och hon kollar inte mycket när jag väl är där. Men hon har säkert koll, det är bara så annorlunda mot vad det var med Levis. Jag som tycker så mycket om att få gå till barnmorskan önskar att det kunde vara lite oftare! Antar att det inte är alltför många besök kvar.. Typ 2-3 kanske?
 
 
VECKANS INFO:
Jag är i vecka 35.
Jag har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Jag är i 8:e kalendermånaden.
Jag är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 17 feb 2013 
Jag har 41 dagar kvar till beräknad förlossning
 
Bebis:
Nu ökar man snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till fostret, som nu väger ungefär 2400 gram. Det har blivit knappt 47 centimeter långt.
Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare och har fått en ljusrosa färg. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett. Fettet gör att huden blir mycket mjuk.
 De flesta barn ligger med huvudet nedåt. När barnet har ställt in sig på rätt sätt känner många en lättnad. Nu börjar det bli mer verkligt, snart kan barnet komma. Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen.
 
Mamma: 
Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
 
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.
 
(Veckans info från familjeliv och 1177.se)


Kommentarer
Verro

Dem är superfina Sanna. Ser as verkliga ut och helt klart värt priset. 279 kr st på blomgaraget på Erikslund. Som sagt mycket pengar på en gång men du sparar lätt in det med tanke på hur många blommor jag dödar:)
Tack så mycket. Väldigt spännande tid framöver. Hoppas du mår bra. Stor kram

2013-01-09 @ 11:44:31
URL: http://www.weronica.webblogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0