Vecka 32 - VIDEO

Jag känner av mitt låga blodtryck mer och mer. Det kan vara så frustrerande, speciellt när man ska iväg och hela tiden måste sätta sig ned för att inte må dåligt eller svimma. Bebis är vild som vanligt och låter mig inte sova bra men det var nog två år sen jag sov en hel natt utan något typ av uppvak så jag är van. Kommer nog dröja ett bra tag till också känner jag haha. Förutom det mår jag bra! 
Just det, förra veckan skrev jag att jag hade gått upp 13 kg. Det var ljug för nu har jag gått upp 11 haha! Kanske beror på magsjuka och att jag vägde mig på olika vågar. 
 
 
Igår kväll försökte jag filma när bebis hade hicka. Det syntes så himla väl då hela magen hoppade! Men jag ser på videon att det inte syns så bra, kanske lite i slutet nere till vänster. Men ni kan ju få se lillebror böka omkring litegrann i alla fall! Kanske ni kan förstå att det är lite svårt att sova ibland haha..
 
VECKANS INFO:
Jag är i vecka 32.
Jag har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Jag är i 7:e kalendermånaden.
Jag är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 17 feb 2013 
Jag har 62 dagar kvar till beräknad förlossning
 
Bebis:
Fostret väger cirka två kilo, och är runt 44 cm långt. Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt, men om det finns gott om plats kan det även fortsätta att snurra runt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt.
 Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg (det hickar rätt långt ner så tror han ligger med huvudet typ neråt).
 
Mamma: 
 Nu träffar man barnmorskan på MVC oftare än tidigare under graviditeten. Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa(det har jag känt länge, mycket irriterande!! Kan inte ens ligga halvt på rygg eller luta mig lite bakåt). Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
 
(Veckans info från familjeliv och 1177.se)
 


Kommentarer
Sanna

Haha så mysigt! Riktigt vild han e! Så håller min på hela nätterna med! förstår att du inte kan sova!! Haha.. Vi kommer få fullt upp sen! 2 små busungar! ❤

Svar: Jaa det kommer vi verkligen! Kommer bli såå mysigt :) är så avis på dig som är "klar" snart! Hahah ♥
Sanna Larsson

2012-12-17 @ 15:29:16
URL: http://sannafuentes.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0