NAN juniormjölk från Nestlé

Kommer ni ihåg att jag fick "buzza" Nestlés fullkornsvälling? Det innebar att jag fick hem tester som vi fick prova hemma samt dela ut till andra. Nu har jag blivit erbjuden att "buzza" Nestlés juniormjölk, jättekul! Paketet med prover kommer förmodligen i veckan. Är det någon som vill ha ett smakprov, let me know! 

11 MÅNADER


Det är helt ofattbart, nästa månadsuppdatering blir ingen månadsuppdatering utan den allra första årsuppdateringen!

Han pussas. Jag säger "mamma puss", då kommer han med öppen mun och ger mig en stor blöt kyss! Även nallen får pussar och mammas chihuahuor har även dem fått sig en puss. Han har också blivit mer gosig även om han inte är killen som kan sitta still en längre stund(längre stund=mer än 2 minuter).

Han pekar. Vid frukostbordet har han börjat peka på det han vill ha.

Han plockar i och ur. Duplo-lådan t ex vänds upp och ned och sedan ska allt plockas i igen. Köksskåpet rensar han för att sedan försöka ställa in allt igen. 

Han hukar sig. Han har nog börjat förstå hur stor han är för han hukar sig för att komma under något lågt och vill han ha något under en byrå t ex lägger han sig ner på mage och lägger huvudet mot golvet för att se in, sen sträcker han sig efter saken. Han förstår att saker som inte syns finns ändå.

Han blir frustrerad. Försöker han lägga en kloss i ett hål utan att lyckas, då blir herrn mycket frustrerad. Han kan äntligen trä ringarna på IKEA-pinnen, det har varit mycket frustration innan det gick.

Han ramlar bättre. När han försöker gå har han tidigare varit dålig på att ta emot sig men börjar bli bättre.  

Han går. Han går bättre och bättre. Nu går han mer försiktigt och pausar mellan stegen istället för att springa fram. Han har liksom mer kontroll! Stegrekordet ligger just nu på 18 steg. Annars är det en hand som gäller och han ska gå mest hela tiden runt runt i lägenheten! Han föredrar fortfarande oftast att krypa.

Han ställer sig upp själv. Eller ja försöker och har klarat det en gång. Då menar jag ställa sig upp helt själv utan något att ta stöd mot. 

Han klättrar. På det mesta han kan klättra på men soffan är fortfarande för hög. Börjar backa ner men har fortfarande ingen direkt koll.

Han lockar till skratt. Han försöker få andra att skratta genom att stoppa in saker i munnen så han ser ut som en babian, göra grimaser, sätta blöjan på huvudet, låtsasskratta, prata goja mm.

Han har fått fler tänder. "Huggtänderna" har precis tittat fram genom tandköttet och han dregglar nå kolosalt, går att jämföra med en st:bernardshund. Dock har han tappat en flisa från varje framtand, det är tufft att lära sig gå.

Han vinkar. Vinka har han gjort ett tag men nu börjar han nog förstå vad det betyder lite mer. Han vinkar när någon går eller när man säger hejdå.

Han kan själv. Kan själv-perioden börjar tydligen tidigt, han ska redan göra saker själv. Ska jag t ex mata honom tar han skeden och stoppar själv in den i munnen, han kan slå bort min hand om jag försöker hjälpa, han dricker själv och försöker klä på sig själv. Här om veckan gick vi ute och Levis tappade skon, han vänder och går tillbaka till skon, sätter sig ned och läggen skon på foten. Den ska vara där! Haha gullunge ♥ Nappen stoppar han in själv och har fått in en väldans snits så nu tränar vi på att han ska kunna det även nattetid.
Han sover hyffsat. Från att ha sovit ganska dåligt senaste två veckorna sover han nu lite lugnare. Han somnar mellan 19-20 och senaste veckan har vi gått upp lite blandade tider, allt mellan 7-9.30! Oftast vaknar han 7 men ligger och leker en halvtimme-timme själv och nöjd i sängen för att sedan somna om och sova en stund till. SKÖNT! Jag brukar gömma leksaker i sängen så han har något att leka med när han vaknar, det uppskattas mycket. 
Han är påväg att börja sova ett middagspass istället för två så nu är rutinerna vi hade helt väck. Ibland är det två sovpass och ibland ett men numera oftast ett, speciellt när han sovit lite extra på morgonen. Tiderna varierar från dag till dag. Jag hoppas vi faller in på någon bra rutin snart, lillherrn får bestämma vad det blir!

Han äter:
08-10 Gröt & frukt som vanligt men nu är också smörgås med ost och leverpastej en favorit.
12.30 Lunch, försöker gå över till hemmalagat men utan resultat. Han kräks eller kastar den på golvet!
15 Mellanmål, olika varianter 
18 Middag
19.30 Välling 

Vikt vid födseln: 3258g
Vikt idag: ca 11 kg (på vågen hemma)
Längd vid födseln: 49cm
Längd idag: senast ca 75cm

Det bästa han vet:
Bada, välling och smörgås
Det värsta han vet: Bli torkad om munnen och att behöva ligga still
RSS 2.0