VIDEO: SMAKIS BÖRJAR BLI SMASKIGT

Vi tog en paus med smakportionerna eftersom jag kände att Levis inte riktigt var redo för att smaka mat första gångerna vi provade. Då var han fyra månader och en vecka. Han gapade inte riktigt som att han ville ha och verkade inte svälja något. Men förra veckan provade vi igen och denna gång kändes det mycket bättre! Han gapade stort och smakade ordentligt och man såg att han svalde. Och det bästa, han ville ha MER! Nu försöker vi prova lite varje dag så magen vänjer sig. Jag fryser in i isbitskuber så denna gång fick han en kub med morot blandat med en kub med bröstmjölk.

MOROTSPURÉ

I fredags natt fick ju jag feber.. och den är fortfarande här och förgyller mina dagar! Den ligger sådär och myser på en stadig 38-38.5 grader. Det konstiga är att jag har inga andra symtom på någon infektion. Eller jag fick lite ont i halsen inatt, men det ska vara lite det. Vi fick tack och lov lyxen att ha Jimmie hemma i veckan eftersom Levis behöver lite ompysslande och stimulation och jag orkar verkligen inte annat än att ligga ner, men ibland gör jag saker fast jag inte orkar. Typiskt mig.
Jag gav Levis smakportion med potatismos i fredags igen men då vände han bara bort huvudet så vi har väntat några dagar med att ge honom igen. Det ska ju vara spännande och roligt att få smaka nytt, inte påtvingat. Igår provade vi igen och denna gång fick han morotspuré och då var det spännande att smaka och jättekul att kladda. Det slutade med att vi fick bada för det var mat överallt. Bara kul tyckte Levis! Gott vettesjutton om han tyckte att det var haha, men lite fick han i sig för det talade en senare kräka om för mig.

FEBERYRA

Igår var Sanna och Jossan över på fajitas och idol. Riktigt mysigt var det! Vi babblade på ända fram till 00 och jag gick och la mig nöjd efter en trevlig kväll. Klockan 01 vaknade jag av att hela jag och sängen var sjöblöt men jag frös så jag skakade! Jag sjönk in och ur sömnen och drömde så sjuka drömmar fast det kändes som att jag var vaken. Till exempel drömde jag att mitt linne jag sov i smälte och blev till vatten om och om igen, säkert för att jag svettades och var blöt. Till slut gick jag upp och hämtade mjukiskläder och filtar och la mig i sängen under duntäcket och huttrade. Först DÅ kom jag på att jag kanske har feber? Mycket riktigt, 39 grader visade termometern. Vid det laget var klockan 03. Det tog alltså två timmar innan jag blev så pass medveten att jag förstod att jag måste ha feber, i efterhand var det ju självklart. Jag känner mig alltid så ynklig när jag är sjuk så jag smsade Jimmie som var ute och festade och frågade när han skulle komma hem, jag ville inte vara ensam. Han kom hem strax efter 03 och vi satt uppe och pratade och jag blev lite bättre efter Alvedon.
Jag får alltid feberyra när jag sover och har feber, det är så hemskt. Jag kan se saker och höra saker som inte finns! När jag väl vaknar till ordentligt vågar jag inte somna om. Jag har haft hyffsad temp under dagen men kroppen värker och tempen börjar stiga, nu ligger den på 38. Jag hoppas för allt i världen att jag slipper ännu en natt som inatt. Nu har jag iallafall Jimmie hemma som kan ta hand om mig!

Lägger upp två bilder som Jossan tog på Levis innan han gick och la sig igår. Han var så mysig, bara låg och gosade i min famn!

VIDEO: TITTUT

Levis och pappa leker tittut! Jimmie är bäst på att få Levis att skratta, han skrattar aldrig så mycket som när han är hemma och leker med honom. Jag har alltid sagt att Jimmie kommer att bli en lekpappa ♥ och så är det verkligen. De leker och skrattar dagarna i ända när han är hemma. Jag älskar det!

Nu ska vi städa lite här hemma, sen åker vi till öppna förskolan på lite babyrytmik.

VIDEO:FÖRSTA SMAKPORTIONEN

Tänk att bara få känna samma smak varje dag i fyra månader, bröstmjölk, bröstmjölk och bröstmjölk. Det måste vara skapligt trist för smaklökarna? Så idag introducerade vi något nytt för Levis. Potatismos! Det var ingen höjdare direkt, men det kanske inte är så konstigt att en ny smak är lite läskigt när man smakat samma sak i hela sitt liv. Nästan en tesked fick han i sig men jag vet inte egentligen om han svalde något. Det spelar ingen roll, huvudsaken är att han ska få en ny smak i munnen. Vi ska prova igen imorgon och se om han tycker det är godare då! Jag har fryst in lite potatismos i en iskubsform så det är bara att plocka fram en kub en timme innan den ska ges. Smidigt! 
Här kommer en liten film på Levis när han för första gången får äta potatismos. Men vad jobbigt det är att höra sin egen röst.. Haha! Sen har jag hört att man ska mmmmm'a mycket när de små ska smaka nytt. Så var beredda, denna video innehåller massor av mmm'ande!Så gjorde jag:
Jag skippade att salta när jag kokade potatis till mig och Jimmie, sen la jag undan en potatis till Levis. Det räcker långt. Jag måsade den och tillsatte flytande margarin lite på känsla och en skvätt ersättning som jag hade framme efter att vi tidigare under dagen provat ge flaskan utan resultat. Sen vispade jag med elvisp för att få en liten fluffig konsistens!
Första smakportionen

FÖRSTA DYKET

Jag kom på att jag helt glömt bort att berätta en grej. På babysimmet förra måndagen gjorde Levis sitt första dyk! Ååh vad jag var nervös innan. Själv är jag väldigt försiktig med vatten och doppar gärna inte ens själv huvudet under ytan. Det är till och med så jag tycker det är obehagligt att ställa mig med ansiktet under duschen..? Hm, ja det låter ju lite töntigt när jag skriver det men jag är nog lite vattenrädd.
I alla fall så tycker jag då såklart att det är ännu värre att doppa mitt eget barn under vattnet!!! Jag hade gått hemma i en vecka och verkligen varit nervös för det där dyket. Jag önskade så innerligt att jag inte var det, för jag vill dyka med Levis. Jag vill att han ska lära sig att tycka om vatten och hålla andan under vattnet, speciellt viktigt känns det med vattenvana och att han kan hålla andan om han någon gång skulle råka hamna under vatten oavsiktligt. Ja, jag ville så gärna dyka med honom men jag hade nästan bestämt mig för att inte göra det denna gång utan vänta några gånger. Men när vi väl var där hade vi en riktigt bra instruktör som fick mig att känna mig lugn och säker, och vi skulle faktiskt inte trycka ner barnet under vattnet utan bara doppa ansiktet lite. När Levis kom upp efter första "dyket" blinkade han lite, sen log han! Tack du underbara unge, nu känns det MYCKET bättre! 
Babysim 1, omgång 3  4 månader
Imorgon ska vi på't igen. Denna gång känner jag mig istället förväntansfull! ..och lite nervös men det kommer jag nog alltid att vara. Vi fick ju hem pappa J imorse så med honom vid vår sida är vi trygga ♥

FARS DAG

Eftersom pappa Jimmie är borta och jobbar fick denna dag gå till min kära far! Jag hämtade upp lillsyrran (15år) på Enhagen och vi åkte och köpte en mumsig tårta till pappa. I bilen fick hon Levis att skratta högt massor av gånger! Jag älskar när någon annan kan få honom att skratta högt. Hela hans ansikte lyser upp när han ser min syster, det är något speciellt med henne.. Till pappa kom även min bror (22 år) och vi låg på golvet i vardagsrummet och myste med Levis framför öppna spisen jättelänge, jag, Levis, pappa, bror och syster. Så otroligt mysigt! Jag älskar att se Levis med min pappa, han är så mysig med honom. Morfar liksom. Idag var en riktigt bra dag!

DET VACKRASTE SOM FINNS

Tänk att man kan se på sitt barn och känna sån enorm kärlek. Titta noga på alla små fingrar, knubbiga tår, de djupa nyfikna ögonen, den lilla näsan som tar små andetag, munnen som formar sig och gör ifrån sig små läten och allt annat på sitt lilla underverk. Man har skapat det mest perfekta på denna jord! Jag tror att alla ni som har barn förstår vad jag menar. Ni som inte har det kommer att förstå. Hur en enda liten person kan vara hela ens värld! ♥
Levis 3 månader

PINGLAN

Idag har vi gjort premiärbesök på en öppen förskola. Har haft det på 'att göra'-listan länge nu men har inte kommit till skott, och han är ju bara 4 månader så har inte haft speciellt bråttom. Men idag blev det av. Vi mötte upp Lina och Liam, Hanna och Edwin, Tove och Elvis på Pinglan i Västerås, det ska tydligen vara stans bästa öppna förskola så jag tänkte att vi testar den först. Jag och Lina deltog i babyrytmik, sång med rörelser med våra små grabbar. Det var jättemysigt, Levis stortrivdes. Han inspekterade alla barnen noggrant och verkade verkligen gilla allt ståhej men när vi klappade händerna blundade han, haha. Goa tokunge!
Det blev ett dyrt besök för när vi skulle åka satt det en gul fin lapp på vindrutan. Efter snart 6 år med körkort har jag fått min första parkeringsböter. Jag betalade parkeringen men missade att man ändå bara fick stå i 30 minuter. Så går det när man har bråttom.
Lina fixade Kajens sallad och vi åkte hem till Hanna och lunchade. Det blev en riktig mysdag trots bötern! Det gör vi om snart.

LIVET MED EN RALLARE

På senaste har Jimmie jobbat 7 dagar och varit ledig 7.. Förra månaden var han bara ledig 4 dagar men pendlade en och en halv vecka. Ja det är någon sorts hatkärlek jag har till hans jobb! Vissa dagar känns det så bra eftersom vi kan ägna hela dagarna tillsammans när han är ledig, det blir ju som att han har semester när han är hemma. Vi har stor frihet att planera lite som vi vill också, han kan tacka nej till jobb om han skulle vilja. Man får också sakna varandra när han är borta och det gör det extra underbart när han är hemma. Vi bråkar nästan aldrig utan utnyttjar tiden tillsammans till max och verkligen njuter av att vara tillsammans. Men ibland önskar jag att vi hade det som standardsvenssons med jobb måndag till fredag, 7-16.. Att när han kommer hem från jobbet välkomnar jag och Levis honom i dörren och maten står färdig på bordet. Det vore skönt att aldrig behöva gå och lägga sig själv eller äta kvällsmaten ensam om det ens blir någon över huvud taget. Det är trist att laga mat till en person. Och mest av allt är det trist att Levis inte får träffa sin pappa varje dag. Det vore också skönt att aldrig behövs oroa sig över samtal om att något på jobbet gått fel, vilket det gjort ett par gånger och det har slutat på akuten. Det är en farlig bransch, järnvägen.. Men att få sakna varandra är nyttigt, det hjälper till att aldrig ta varandra för givet.
Som sagt, det är någon sorts hatkärlek jag har till Jimmies jobb. Men tänker jag till ordentligt skulle jag inte vilja att han bytte. Tiden när han är hemma och ledig är alldeles för värdefull! Det jag egentligen vill säga är nog bara att vi saknar honom.. Massor..

LEVIS LEKER INDIAN

Min älskade gullunge ♥ Jag kan aldrig få nog av dig!

FYRA MÅNADER

För några dagar sedan blev Levis 4 månader så för att komma ihåg vad som har hänt kommer här lite månadsinfo. Kort och gott kan man säga att månaden som varit har varit underbar med ett riktigt solskenshumör från min solstråle!

Han vänder sig. Han har vänt sig åt båda håll men det som är mest poppis nu är att vända sig från rygg till mage. Han höll på och kämpade i en vecka innan han lyckades, då blev han så glad så nu rullar han gärna till mage så fort man lägger ner honom. Det verkar vara svårare från mage till rygg (eller inte lika roligt?) men han har gjort det ett par gånger.

Han skrattar högt! Det har han gjort ett tag nu men det blir bara oftare och ännu hjärtligare desto mer tiden går. Det är så otroligt härligt att höra. Han skrattar när han sitter på våra magar och guppar eller när man "äter upp" hans mage eller hals. Och när man killas såklart. Och han ler åt ALLT! Gullunge.

Han gör miniarmhävningar. Bröstet lyfter han riktigt högt och spjärnar ut med armarna. Han har också börjat 'simma', alltså ligger på magen och gungar samtidigt som han sprattlar med ben och armar i luften.

Han är nyfiken. Nu är han verkligen med och inspekterar länge och noggrant. Speciellt andra barn är intressanta!

Han greppar. Nu greppar han ordentligt och medvetet. Man ser att han spanar in en grej som han vill ha, sedan sträcker han sig efter den och stoppar den i munnen. Han kan ta en grej som ligger på golvet men det är fortfarande lättast att  ta någonting vi ger honom.

Han skriker nästan aldrig. Det var faktiskt längesen jag hörde honom skrika nu. Det är såklart jätteskönt för både oss och honom! Om han vill något räcker det med att gnälla lite. Han kan bli ledsen för saker men det räknar jag inte som skrik. T ex blev han ledsen när han råkade skalla mig. Inte så konstigt!

Han blir rädd. Han är fortfarande skeptisk till vissa människor. Sitter han i mammas eller pappas famn skrattar han åt folk och är jätteglad, även om han ligger på golvet kan det gå bra men tar någon upp honom kommer läppen fram och han blir röd i ansiktet och tittar på mig som "rädda mig mamma, nu vet jag inte vart jag är".  

Han sover jättebra. Numera mellan 21.00-08.00 med en marginal på en timme hit eller dit. Han äter fortfarande en gång per natt men numera är det mellan 6 och 7. Ibland kan han vakna på nätterna men ligger då och jollrar en stund och låter nöjd så man slipper gå upp, sen somnar han om själv efter en stund. Han somnar fortfarande själv, med nappen på dagen men utan den på kvällen. Vi har tränat att han ska somna utan den på kvällen för vi upptäckte att han kan vakna på natten annars och vilja ha den när han tappat den.
Han sover tre eller fyra stunder på dagen och orkar vara vaken två till tre timmar i sträck.

Han äter regelbundet. Nu äter han var tredje timme ganska precis under dagen. På kvällen kan det ibland gå fyra timmar innan sista målet. Han är inte alls tuttig längre utan snarare tvärtom. Han svävar gärna iväg med blicken på andra saker som är intressantare än maten och man får påminna honom om han han faktiskt ska äta. En matsund tar 10 minuter ungefär. 

Han tar inte flaskan. Han gjorde det förr men vi har inte haft något behov av det så det var riktigt länge sedan vi försökte. Nu vill han inte alls ta den längre. Vi har i och för sig bara provat en gång än så länge så vi ska prova igen. Jag hoppas att han tar den snart så jag kan åka iväg någon sväng och vara trygg i att han kan få mat om han blir hungrig.

Vi ska snart prova smakportioner. Men nu är vi inne på dag nummer fem utan 'nr 2' så vi avvaktar tills hans mage är igång igen som den ska.

Han sitter ostadigt. På den fronten har det inte hänt mycket. Han kan sitta framåtlutad en liten stund själv men vickar efter några sekunder. Vi har inte alls tränat något på det, han är ju så liten än. Men eftersom det är dags för smakportioner snart kanske vi borde börja göra det så han kan sitta i matstolen. Nu kan han sitta i den om man bullar upp honom ordentligt, annars vickar han. 

Det kliar i munnen. Tror jag i alla fall eftersom han bli lite gnällig och blir glad om jag gnuggar hans tandkött. Bitringen vi köpte till honom är en riktig favorit. Undrar om det kanske kommer en tand snart? Jimmie fick sin första tand när han var fyra månader.

Vikt vid födseln: 3258g
Vikt idag: 7815g
Längd vid födseln: 49cm
Längd idag: 66cm

Vikt och längd får vi å BVC på tisdag. Det var en månad sedan vi var där sist.

17 oktober
17 oktober
17 oktober

4 MÅNADER

Idag blir mitt hjärta 4 månader. Min lilla skrutt! För några dagar sedan vände han sig för första gången från rygg till mage och det får mig att känna att han snart springer runt och busar här hemma. Det går så väldans fort nu. Bara 7 veckor kvar till julafton. Vi längtar!

RSS 2.0